Vihdoin aikaa kirjoittaa kuulumisia elämästä ja harjoittelusta kovien treenien ohella.

Maaliskuu alkaa olemaan päätöksessä ja kovaa on menty, josta viimeinen viikko oli jopa 27h treeniä sisältäen 125k juoksua ja kokonaisuutena ollaan menty n. 400-450k viikossa treeniä. Nyt pidetään hieman kevyempi viikko treeneistä n. 15H ja kroppa saa vähän palautua jaksosta, sitten taas jaksetaan mennä kovaa ja toive olisi päästä pian leirille uuden pyörän kanssa.

Keväästä olen hyvin innoissani, mielessäni odotan kelien lämpenemistä ja treenien vetämistä täysillä
ulkona. Harjoittelu saa uuden innostuksen varmasti kun pääsee ulos, sillä raskasta on välillä ollut, hyvinkin raskasta. Pitkä talvi sisällä takana eikä taukoa ole ollut kun reilu vuosi sitten pistettiin koneet täysille. Kroppa kestää hienosti ja se on pakotettu kestämään kovempia määriä. Tärkeää on että olen saanut harjoitella terveenä ja pystynyt vetämään läpi kovia viikkoa ja kuukausia. Kehitystä tulee hienosti ja tämä tulee näkymään varmasti kesällä kisoissa sillä tavoite on edelleen Ironmanin MM-kisat lokakuussa.

IMG_6754

Tavoite SUB9

Nämä 5 kuukautta kovaa treeniä sisällä ovat mentaalisesti opettaneet minulle paljon. Kovilla tehoilla pyörätreeniä, taistelua itsensä kanssa ja juoksua puskettu eteenpäin verenmaku suussa äärirajoilla. Tammikuun alussa lähti triathlonpyörä pois ja sen jälkeen olen joutunut polkemaan muualla ja sitä tärkeää tuuletinta vieressä, joka viilentää ja ehkäisee treeneissä ettei kroppa ylikuumene. Nyt olen saanut kaataa pullollisen vettä niskaan reilun tunnin välein tai käydä pikaisesti kraanan alla ettei kroppa sulje systeemiä sisälläni, ei ole mitään kevyttä pyörittämistä ohjelmassa. Välillä olo on ollut kuin saunassa polkisi, mutta toisaalta siitä voi olla vielä paljon hyötyä kun olosuhteet paranevat ja pääsee ulos harjoittelemaan. Onneksi uusi pyörä tulee pian kotiin ja pääsen kotiin polkemaan, tätä odotan innolla.

speedmax-cf-slx-9_c1082

Vielä en ole saanut lyötyä kiinni seuraavaa kisaani niin rankkaa kuin se onkin, sillä vaatii niin paljon työtä pitää itseään huippu kunnossa ja kehittyä samalla. Jokainen tietää miten paljon lisämotivaatiota kisan lyöminen kiinni antaa harjoitteluun ja yleensä harjoitussuunnitelmaan, nyt pidän vain mielessä sen että lokakuussa ollaan Hawaijilla ja siihen treenataan. Kovasti yritän nyt maaliskuun loppuun mennessä saada paketin kasaan ja rekisteröinnin seuraavaan Ironman -kisaan valmiiksi, se on suuri tavoite. Suunnitelmat ovat valmiina miten edetään ja treeneissä pistettäisiin vielä yksi vaihde lisää kuntohuipun saavuttamiseksi, mutta työttömänä kaikki kulut ovat olleet kuitenkin kortilla, eikä ylimääräistä ole mihinkään, jopa ruoka ja asuminen on kokoajan liipasimella puhumattakaan muista henkisistä asioista ympärilläni.

Ulkoiset stressi tekijät ovat olleet korkealla koko talven ja samalla yritän keskittyä kovaan harjoitteluun ja oppimiseen, vaikea yhtälö ja vaatii sisua sekä päättäväisyyttä. Välillä olen kävellyt harjoituksiin mieli maassa ja istunut hetken. Tiedän että elämä pistää yrittämään ja on pidettävä katse ylhäällä ja mentävä vain eteenpäin. Treenimode on pidettävä päälle ja itseään on piiskattava, joka päivä. Uskoa täytyy olla vaikeista olosuhteista huolimatta, en ole mikään luovuttaja kun asiat menevät vaikeaksi tai eivät toteudu niin kuin olisin halunnut. Valoa kohti kuitenkin mennään ja tarvitaan vahvoja elämäntaitoja pitää paketti kasassa, sillä tavoite on päästä Ironmanin MM-kisoihin nyt syksyllä, siitä ajatuksesta ei luovuta vaikeinakaan aikoina.

Toki yhdestä erittäin tärkeästä asiasta olen joutunut luopumaan, se on henkilökohtaisesta valmennuksesta. Nyt olen harjoitellut yksin kun taloudellisesti valmennus ei enään ole ollut mahdollista. Toki runko, sisältö ja systeemi minulla on mitä teen niin kuin aikaisemminkin ja mistä on puhuttu, se toimii kohdallani erittäin hyvin. Toki vielä yksilöity ja varsinkin tehokkaampi harjoittelu analyysi ja sen kehittäminen olisi varmasti vielä parempaa ja tehokkaampaan valmennuksen kanssa sillä oma tasoni on kehittynyt niin paljon viime syksystä. Kokoajan opin kaikesta enemmän, ajattelen urheilua kuitenkin kokonaisuutena ja yli vuosi huippuvalmennuksessa on antanut työkalut pakon edessä nyt valmentaa itseäni. Toivon kuitenkin että palaset menevät pian paikalleen, sillä suuri unelmani elää ja valmennukseen palataan takaisin varmasti kun asiat ovat kunnossa tai antavat siihen mahdollisuuden.

Fyysisesti olen valmis kisaamaan, treeni menevät hyvin ja lukemat nousevat. En koe olevani väsynyt, vaikka joskus sekin asia käy mielessä ettei treenejä tehdä liikaa, mutta mittaan aamu pulsseja ja palautumista. Nyt mennään sydämen kanssa täysillä, vaikka ulkoiset stressi tekijät vaikuttavat kyllä paljon. Joskus on hyvin vaikeaa päätellä mistä välillä on väsynyt kun asiat painavat mielessä yötä päivää ja nukut huonosti, elämän eteen saa tehdä hartiavoimin töitä joka päivä. Puhumattakaan oikeasta ravinnosta mitä pitäisi saada kovassa harjoittelussa, nyt syödään sitä mitä pystytään ostamaan, eli puuroa ja vettä. Paljon on siis paketissa hallittavia osia jotka vaikuttavat jaksamiseen, kehittymiseen ja palautumiseen. Olen kuitenkin hienosti jaksanut painaa läpi tuulen ja jään, tärkeitä askeleita seuraavalle tasolle on otettu ja siitä olen iloinen, I Can Do This!!!

Yritän kuitenkin itsekkin muistaa aina välillä, että en ole harrastanut triathlonia tai kestävyysurheilua vielä edes 2 vuotta. Kestävyysurheilu jos mikä vaatii pitkäjänteistä työtä ja tällä hetkellä ollaan hyvällä tasolla ja kaikki tavoitteet ovat täysin realistisia saavuttaa. Treeneissä huomaa miten kunto kasvaa ja esim. juoksu on kehittynyt niin että 4.00 pace alkaa tuntumaan enemmän kuin hyvälle ja pysyy hienosti Z3 keskivaiheen alueella. Tein yhden maratoninkin yhtenä päivänä useilla eri nopeus sisällöillä, tosin kahdessa osassa jossa oli nopea lounas välissä aikaan 3.26 avg pulssi oli 131 ja tuntui helpolta vaikka aikaisemmin viikolla olin jo juostu lähes 80k. Nyt jatketaan vain sinnikästä työtä. Teen parhaani, menen eteenpäin ja uskon tekemiseeni. Tiedän että SUB9 alitus on kokonaisuutena realistinen tavoite ja tiedän pystyväni siihen kisassa kesällä.

Syödä pitää kokoajan, kivat Eskimon tuplis ja vetsku eväspussit kulkevat treeneissä mukana 🙂
IMG_6605

Intoa olisi kisata kesällä Suomessakin. Varsinkin Joroisille olisi hienoa päästä testaamaan kuntoa puolimatkalle ja katsoa mihin se riittäisi SM-kisoissa. Nyt Ironman ja Kona tavoite on kuitenkin ensisijainen, kun kisa on saatu lyötyä kiinni niin selviää muutkin kisat sen ympärille. Mitään ei saa ilmaiseksi, kovaa työtä on tehtävä harjoittelussa ja elämässäkin jos on suuria unelmia. Uskon kuitenkin että sinnikkyys palkitaan, haluan toteuttaa unelmani johon niin vahvasti uskon, luovuta en koskaan sitä minkä olen päättänyt tehdä.

Kiitollinen kaikille tukijoilleni, jotka tekevät yhteistyötä kanssani ja haluavat auttaa. Ilman teitä harjoittelu ei olisi mahdollista, ilman teitä en voisi jatkaa matkaani millään tavalla. Pienistä ja kaikista asioista ollaan kiitollisia sillä asenne ratkaisee kaikessa. Sisällä palaa ja tarvitaan kovaa työtä, hikeä ja kyyneleitä. Jokaisella on omia haasteita elämässä ja monella tapaa olen onnekas ja iloinen siitä mitä minulla on ja mitä minulle on annettu, siitä olen hyvin kiitollinen. Elämässä on yksi suunta ja se on eteenpäin. Olen oppinut rakastamaan elämän haasteita ja ajatella elämää positiivisesti oli ne olosuhteet mitkä tahansa, ne eivät saa minua pakonkaan edessä taipumaan tai luopumaan, sisäinen voima on suuri vahvuuteni niin urheilussa kuin elämässäkin. #findingstrengthinpain

Tsemppiä ja uskoa, sekä valoa kaikille elämään. Tavoitelkaa parasta itseänne!

Kiitos: Selätin, Eskimo, Canyon, Fressi, Ahti Urheiluhierontaa, Bikester, Suunto ja High Roller.

Mikäli olet kiinnostunut yrityksenä tukemaan matkaani tai olemaan mukana tukemassa niin tutustu verkkokauppaani osoitteessa: https://holvi.com/shop/fJ3T4T/

Treeniterveisin,
Keep you head in the game!

Ironmikael
www.mikaeljamsanen.com