Noin 3kk sitten tein päätöksen, aloitan määrätietoisen ja päättäväisen harjoittelun, jonka tavoitteena on olla parasta itseäni elämässä ja triathlonissa. Unelmani on päästä triathlonin mekkaan, eli Hawaijille kisaamaan parhaiden kanssa, tämän tulen varmasti toteuttamaan.

Täytän tänään 38 vuotta, olen kehittynyt paljon lyhyessä ajassa niin uinnissa, pyörässä ja juoksussakin. En kuvitellut pystyväni juoksemaan näin kovaa kuin nyt juoksen tai uimaan hurjia määriä altaalla ja puskemaan pyörää sisällä 4h omien ajatusten kanssa. Voinkin todeta että olen oikeasti elämäni kunnossa, mutta tämä ei tule riittämään, on mentävä vieläkin pidemmälle ja laitettava kaikki peliin. On ollut upeaa huomata kuinka triathlon harjoittelusta on tullut arkipäivän intohimo, joka tuo energiaa ja vie minua eteenpäin määrätietoisesti ja lopuksi varmasti johdattaa minut sinne minne olen päättänyt mennä.

IMG_9356

Olen matkalla löytänyt paljon omia sisäisiä vahvuuksiani tekemällä enemmän ja oikealla tavalla, olen uskaltanut heittäytyä elämälle ja antanut triathlonin elämän vain viedä. Paljon on vielä työtä edessä, mutta tavoite on kova ja se saavutetaan suunnitelmallisella ja määrätietoisella harjoittelulla. Tämä projekti on sitoutumista ja itseensä uskomista, joka vie minut yli omien rajojen niin henkisesti kuin fyysisesti, mutta olen päättänyt mennä loppuun asti ja onnistuakseni on minun omistauduttava 110% ja enemmän. Olen vuosia tehnyt erinlaisia projekteja intohimolla, joidenka tehtävänä on ollut opettaa ja auttaa minua saavuttamaan ja elää elämääni sen täydessä merkitykessä. Uskon että tämä on varmasti yksi rankimmista asioista joita olen koskaan tehnyt, mutta henkisesti olen vahvempi kuin koskaan aikaisemmin ja sen on varmasti suuri vahvuuteni saavuttaa päämääräni ja unelmani.

IMG_8549

Muutamia viikkoja sitten olin puhumassa intohimolla ammattiksi seminaarissa Tampereen ammattikorkeakoulussa. Sain kunnian olla puhujaparina yhdessä huippuvalmentaja Tommi Pärmäkosken kanssa, joka on ollut merkittävässä roolissa F1 maailmanmestarin Sebastian Vettelin menestyksessä. Näen tulevaisuudessa että nuorten innostaminen, intohimon ja kipinän sytyttäminen on tärkeää, se auttaa heitä varmasti elämässä eteenpäin. Lisää kouluvierailuja tulee vuoden aikana niin yläkouluissa, lukioissa kuin ammattikorkeakouluissakin.

IMG_9009

Reilu viikko sitten vierailin Espoon alakoulussa, jossa nuoret pääsivät kysymään kysymyksiä elämästäni ja harjoittelustani. Kannustin heitä seuraamaan sydämen ääntä ja uskomaan itseensä, sekä unelmoimaan. Haluan jakaa sisäistä paloa jokaiselle, sekä auttaa heitä näkemään ja ymmärtämään elämän rikkauden ja voiman, sen ilon tunteen kun tekee sitä mitä rakastaa. Uskon että jokaisessa ihmisessä on suuri voimavara ja potentiaali olla oman elämänsä sankari, sitä meidän täytyy vaalia.

KONA projekti on nyt puolessa välissä ja nyt tunnen olevani valmis harjoittelemaan sillä tasolla mitä tämä kaikki vaatii jotta voin saavuttaa unelmani. Amatöörinä harjoitteleminen on ollut henkisesti kovaa, sillä unen, työn, harjoittelun ja ravinnon tasapainon saavuttaminen on yksi tärkeä elementti että onnistun tavoitteessaani. Uskon kuitenkin että päivien rutiinini muodostavat kuitenkin positiivisen voiman ja energian jokaiselle treenipäivälleni, tähän olen pyrkinyt keskittymään ajatuksissani.

IMG_9158

Kovalla viikolla energian kulutus on ollut keskiarvolla 3500 kcal päivässä. Täytyy tankata ja syödä paljon pitkin päivää jotta palautuminen on tehokasta ja harjoittelun aikana energia varastot pysyvät korkealla. Kiitollisena voinkin todeta että Fast Sport Nutrition on sponsorini lisäravinteiden osalta. Saan sieltä tärkeät energiat päivittäiseen harjoittelemiseen sekä palautumiseen, siitä olen kiitollinen. Treenimäärät ovat korkeat ja nousevat usein yli 20h viikossa, vapaapäiviä ei juurikaan ole ollut, lukuunottamatta matkustuspäiviä. Kroppa on jaksanut kovaa harjoittelua kuukaudesta toiseen ja nyt se ottaa vastaan vielä paljon enemmän. Harjoittelusta kertoo paljon tehdyt kilometritkin näiden 3kk aikana, yli 3500km pyörää, 500km juoksua ja yli 150km uintia on mahtunut 3kk jaksoon ja päälle muut harjoitukset. Erityisen tärkeää on ollut lihashuolto, johon keskityn joka päivä, foam rullaus ja venyttely ovat kuuluneet ohjelmaani, joka päivä.

Kovan treenimäärän keskellä olen pyrkinytkin jaksottamaan päivät hyvinkin tarkkaan ja suodattamaan ulkopuoliset häiriötekijät pois elämästäni. On yksi suuri unelma, se saavutetaan kun siihen annan kaikki mitä itsestäni irtoaa ja hyppään pois mukavuusalueen ulkopuolelta. Uskon siihen, että kun otetaan tietoisesti pieniä suunnitelmallisia riskejä niin ihmeitä alkaa tapahtua. Sinnikäs harjoitteleminen ja pysyminen suunnitelmassa tuottaa varmasti tulosta, olen päättäväinen silloinkin kun on vaikeaa, tiedän että vahvistun joka päivä ja olen oikealla tiellä, se on tärkeää.

IMG_8692

Vuosien aikana elämäntilanteeni on ollut hyvinkin vaikea ja tiedän miltä tuntuu kun ainut keino selviytyä elämästä on olla vain vahva. Vuosien aikana henkiset voimavarat ovat kasvaneet ja auttaneet minua pysymään suunnitelmassani. Kaiken elämän taisteluiden keskellä olen aina pyrkinyt pitämään katseen ylhäällä etten kadottaisi näköpiiristäni unelmieni horisointtia. Harjoittelun aikana olen viimeisen 3kk aikana oppinut omista voimavaroista paljon, ennen kaikkea oppinut mitä harjoitteleminen triathlon maailmassa tarkoittaa. Triathlon on paljon yksilöurheilua, mutta jokainen tarvitsee taustalle tukijoukkoja jotka auttavat päämäärän saavuttamisessa ja ovat mukana tukemassa matkaa, ne luovat puitteet laadukkaalle ja ammattimaiselle harjoittelulle, tämä antaa uskoa ja voimaa matkallani.

Kiitollinen olen kaikille yhteistyössä oleville kumppaneille, Suomen Triathlonliitto, TriathlonSuomi, Selätin, 2xu_Suomi, Argon18 (www.scorpionstore.eu, Suunto, GlossHymy ja Super Natural joidenka avustuksella ja panostuksella olen pystynyt menemään matkassani eteenpäin ja tavoittelemaan urheilussa, sekä elämässä olla parasta itseäni. Suuri kiitollisuus menee Sansego tallille ja valmentajalleni Frank Jakobsenille, sekä Kaisa Jakobsenille jotka ovat olleet mukana opastamassa ja viemässä tätä amatööriä triathlonistia uudelle tasolle triathlonissa, joka on elämänvoimani ja nyt paljon enemmän.

Sain kunnian tutustua http://www.nextlevelcamp.com/ leirillä näihin rautaisiin triathlon ammattilaisiin, jossa vierailin maaliskuussa. Rookie olin siellä, mutta opin paljon ja sain hienoja ystäviä, sekä mikä parasta pääsin seuraavalle tasolleni harjoittelussani 🙂 Suosittelen kaikkia triathlonisteja ensi vuonna tutustumaan ja osallistumaan leirille, mahtava paikka harjoitella ja viedä itsensä uudelle tasolle.

IMG_8569

IMG_8376

IMG_8568

Näen harjoitteluni tukevan ajatusta ja tietoa omien kykyjeni maksimaaliseen hyödyntämiseen ja niiden kasvattamiseen omassa elämässäni, Nyt olen pystynyt näkemään ja ymmärtämään harjoitteluani aivan uudella tavalla sekä samalla viemään elämääni eteenpäin suurten haasteiden keskeltä. Tiedän minne olen matkalla, mitä teen ja näen sen kirkkaana mielessäni joka päivä. Tämä on juuri sitä mitä haluan ja tavoittelen, mahdottomasta mahdollista.

Joka päivä olen ottanut askeleita eteenpäin, tässä ei ole oikotietä, vain kova ja määrätietoinen harjoittelu antavat siivet unelmalleni. Paljon on kiinni itseluottamuksesta, intohimosta ja rohkeudesta mennä omien rajojen ulkopuolelle ja nauttia siitä koko sydämestä, we go nowhere without passion…

IMG_8332

Suurta iloa ja voimaa antaa se että tunnen antavani itsestäni nyt kaiken, palkintona ei ole vain onnistuminen suorituksessa vaan itseensä uskomisessa ja sen täyden potentiaalin saavuttamisessa, se on unelma jota tavoittelen. Uskon tämän raskaan matkan antavan ja avaavan ovia elämässäni uudella tasolla, se tuo positiivisia ihmisiä elämääni, joidenka kanssa voin jakaa intohimoista työtä ja tukea lapsia ja nuoria, sekä heidän tulevaisuutta urheilun kautta.

3kk päästä pääkisani on Hollannissa, sinne on vielä pitkä matka mutta olen oikealla tiellä. Uskon että onnistun tavoiteessani, mutta se tarvitsee vielä paljon harjoittelua ja tukea. Tavoitteena onkin löytää tukijoita, jotta voisin mahdollisesti harjoitella vieläkin ammattimaisesti ja kokopäiväisesti kesä/heinäkuun. Tätä varten tulen julkaisemaan pian kiririnki sivustolle oman profiilin, jota kautta minua voi tukea ja kirittää ja tukea matkaani kohti Hawaijin MM-kisoja, jonne minun tavoitteeni on lunastaa paikka Hollannissa.

Kiitos vielä kerran kaikille jotka ovat mukana matkassa, auttavat ja tekevät tämän kaiken mahdolliseksi. Tulen varmasti antamaan kaikkeni ja tekemään paljon hyvää muiden ihmisten auttamiseksi monen hyvän asian puolesta.

Minun intohimo, unelma ja päämäärä, mikään ei ole mahdotonta, path of purpose!

Triathlon terveisin,
Ironmikael

ps. jos äidille haluaa jotain liikunnallista iloa antaa niin suosittelen tutustumaan www.selatin.fi 😉

Selätin kuva

FullSizeRender (2)