Triathlon terveiset,

Reilu kuukausi sitten aloitettiin virallisesti yhteistyö Sansego valmennustallin ja henkilökohtaisen valmentajani Frank Jakobsenin kanssa. Äärirajoilla mennään, mutta olen valmis siihen minkä olen päättänyt tehdä. Harjoittelussa kroppa on ottanut vastaan paljon ja olen kehittynyt ihmisenä paljon. Kun katson aikaa taaksepäin, ollaan menty askelia eteenpäin ja se vie minua lähemmäksi päämääräni.

Onnistuakseni projektissa on minun ymmärrettävä triathlonin ja harjoittelun kokonaisuus, sekä opittava itsestäni fyysisesti kuin henkisestikin enemmän. Jokaisella harjoituksella on merkityksenä ja ne opettavat minua näkemään vahvuuksiani ja heikkouksiani, sekä analysoimaan itseäni ihmisenä. Tässä projektissa on kyse kyvyistä mennä ylirajojen elämässä ja samalla löytää uusia voimavaroja mennä askelia eteenpäin.

Harjoitukset ovat olleet innostavia, kehittäviä ja opettavaisia. Treenejä on ollut joka päivä, mutta olen jokaisena aamuna ollut valmis tekemään sen mitä ohjelmassani lukee. Innostunut on onnistunut ja olen sitoutunut antamaan kaikkeni onnistuakseni. Halu toteuttaa unelma on kova, se antaa energiaa ja tahtoa minulle silloinkin kun päivät tuntuvat raskaalta. Tiedän että olen henkisesti vahva ja olen selvinnyt pahimmistakin elämänkolhuista, ne ovat todiste voimistani ja vahvuuksistani elämässä minulle itselleni.

unnamed (3)

Treenimäärät vastaavat tällä hetkellä samaa mitä ammattilaisetkin tekevät lisättynä päivätyöllä, jota ennen tai jälkeen minulla on treenit. Päivät ovat pitkiä ja tarvitaan paljon tahdonvoimaa, päättäväisyyttä ja loppuun asti menemistä. Tähän lisään elämäni muut haasteet ja surut, on kaikki tämä henkisesti suurta haastetta ja itsensä voittamista. Välillä on arki-iltoja kun rahaan väsyneenä harjoituskassia klo 23.00 pimeällä kadulla kyynel silmässä ja olen edelleen matkalla kotia, joka alkoi aamulla 06.30. Ei siksi että treenit ovat kovia vaan siksi että treeniä tehdään vaikeissa olosuhteissa. Kaikesta huolimatta aamulla nousee innostunut soturi ylös, se painaa tahdonvoimalla päivästä toiseen sitä minkä on päättänyt tehdä. Olen kiitollinen, että minulle on vuosien aikana kehittynyt vahvat elämäntaidot, joita olen oppinut käyttämään vahvuuksina. Haasteet otan vastaan mahdollisuutena muuttaa itseäni ja pelkoa käytän elämässäni moottorina ja unelmat tuovat uskoa elämääni.

Kotini on nyt kirjaimellisesti treeni asunto ja paikka missä käyn nukkumassa. Avaan oven, sytytän kynttilät ja venyttelen pimeässä valaistuksessa sillä sähköä ei ole, mutta uskon että vaatimattomista olosuhteista ponnistaa ne oman elämän sankarit ja kaikki järjestyy. Muistan aina olla kiitollinen että on paikka missä nukkua. Olen valinnut elämässä vaikean tien ja joutunut maksamaan siitä kovan hinnan. Tielläni on kuitenkin paljon mahdollisuuksia ja pontentiaalia, vaikka välillä siihen kuuluukin kävelyä ja kulkemista varjojen puolella. Luotan ja uskon että elämä kantaa ja se antaa vielä unelmilleni siivet.

unnamed (1)

Harjoittelun ohessa elämää eletään nauttien kaikesta pienestä olosuhteista huolimatta. Urheilu antaa minulle iloa, elämänvoimaa ja mahdollisuuksia toteuttaa unelmia, se vie eteenpäin kohti uusia seikkailuja jota elämäksi kutsutaan. En koskaan anna vaikeiden asioiden lannistaa mieltäni, enkä paina päätäni alas etten kadotaisi näköpiiristäni unelmieni horisontia, tätä vaalin itselleni.

Kaikesta huolimatta olen iloinen ja kiitollinen elämälle, se on tuonut minut määränpäähän jossa nyt olen. Teen sitä mitä rakastan, olen triathlon urheilija ja intohimoinen sellainen. Elämänmatka sisimpään on lopuksi parasta mitä voin elämältäni toivoa, se opettaa minua rohkeasti yrittämään ja taistelemaan unelmieni puolesta. Se luo uskoa tulevaan ja antaa mahdollisuuksia auttaa ja jakaa intohimoani eteenpäin jokaisen kohdalle. Uskon aina siihen, että kun sydän on mukana, ei mikään ole mahdotonta.

Tv-ohjelmassani jota tuotan ja käsikirjoitan niin näette varmasti kovaa harjoittelua, arjen taistelua, sisäistä voimaa ja päättäväisyyttä. Nyt mennään hetki vielä treeniä ja sitten pääsen triathlonissa toiseen maailmaan Sansegon Mallorcan Training Campille. Kaiken olen säästänyt että pääsen matkaan, sitä odotan innoissani että tapaan valmentajani ja muita pro triathlonisteja maailmalta inspiroimaan minua matkallani.

Sponsoreiden hankinta on täydessä vauhdissa, olen kiitollinen kaikesta ja kaikista tukijoista. Matka on pitkä, mutta näen tämän projektin elämäntielläni suurena mahdollisuutena kohti Hawajin MM-kisoja. Haluan innostaa, luoda voimaa tekemiseen ja inspiroida jokaista uskomaan omiin kykyihin onnistua elämässä, oli ne olosuhteet meidän jokaisen kohdalla ihan mitä tahansa. Loppujen lopuksi elämässä jokainen haaste on mahdollisuus muuttaa itseään vieläkin paremmaksi, olla parasta itseään.

Lopuksi haluan kiittää teitä kaikkia jotka ovat laittaneet minulle postia. Saan teistä jokaisesta paljon voimaa ja uskoa matkalleni, toivon antavani sitä teille paljon takaisin.

unnamed (2)

Triathlon terveisin,
Athlete #ironmikael #kohtiunelmaa
www.mikaeljamsanen.com

 

Lisätietoa www.sansego.co tai www.nextlevelcamp.com

Lue myös:
http://mikaeljamsanen.com/2015/02/kohti-unelmaa-triathlon-tv-ohjelmasarja/

http://mikaeljamsanen.com/2015/01/ex-liigakiekkoilija-triathlonin-maailmanmestarin-valmennus-talliin-teen-mahdottomasta-mahdollista/