Oli hienoa käydä Groovefm:n vieraana ja kertoa tärkeästä vapaaehtoistyöstäni lasten oikeuksien puolesta. Olin etuoikeutettu olemaan paikalla seuraamassa historiallista lakiuudistusta. Vuosia jatkunut vapaaehtoistyöni lasten ja nuorten auttamiseksi tuotti viimein tulosta 15.12.2014. Hetki oli äärimmäisen voimakas ja ikimuistoinen. Istuin yksin eduskunnan parvekkeella, ranteessani oleva kello näytti aikaa 22.00. Seuraavassa hetkessä eduskunta hyväksyi uuden isyyslain ja unelmani toteutui. Historiallinen hetki ja merkittävä lapsen oikeuksia tukeva lakiuudistus, mietin kyyneleiden noustessa silmiini. Yli 14 000 tunnin vapaaehtoisurakka oli huipentunut: uusi laki tulisi edistämään tasa-arvoa, jaettua vanhemmuutta, lapsen oikeuksia, asemaa ja näkökulmaa. Ulos kävellessäni ajattelin miten uudistus tulisi tukemaan ja turvaamaan paitsi lasten, myös perheiden hyvinvointia tulevaisuuden Suomessa.

FullSizeRender-17

Jokainen uudistus on tärkeä lapsen oikeuksian puolesta. Lisäämme ymmärräystä ja tietoa tärkeästä lapsen oikeuksian sanomasta ja viestistä jokaiselle ihmiselle. Uudistuksella tuetaan merkittävästi lapsen asemaa, näkökulmaa, tasa-arvoa ja jaettua vanhemmuutta. Yhteiskunnan tulee tukea molempia vanhempia ja lapsen oikeudet tarjoavat siihen tukea-antavan lähtökohdan.

FullSizeRender-16

Kuuntele haastattelu klikkaamalla linkkiä: http://www.groovefm.fi/#!/muu/Mikael%20J%C3%A4ms%C3%A4nen

Mahtavaa uutta vuotta kaikille 2015, suuret unelmat jatkuvat ja niistä kerron lisää tulevassa Ironman Cozumel videossani.

Let what you love, be what you do!

Ironmikael