Entinen ammattijääkiekkoilija Mikael Jämsänen on valmis menemään triathlonissa loppuun asti.

– haluan toteuttaa suuren unelman, saavuttaa täyden potentiaalin ja voimavarat elämässäni sekä edustaa parasta minua. Olen kiitollinen tarjoutuneesta mahdollisuudesta yhdistää voimani viisinkertaisen
triathlon-maailmanmestari Craig Alexanderin arvostetun Sansego -valmennustallin kanssa.

Apunani minulla on parhaita triathlonvalmentajia, jotka tulevat auttamaan minua tavoitteessani. Aloitin triathlonin kesällä 2014 – tämä tekee haasteestani äärettömän kovan, jopa mahdottoman, mutta uskon itseeni ja mahdollisuuksiini onnistua. Harjoitteluni tulee olemaan ammattimaista koko vuoden, ja siihen sisältyy mm. Sansegon harjoitusleirejä Mallorcalla yhdessä maailman huipputriathlonistien kanssa, joilla on sama tavoite ja päämäärä, olla parasta itseään.

Minun henkilökohtaisena valmentajana toimii tanskalainen huippuvalmentaja Frank Jakobsen, joka toimi Craig Alexanderin henkilökohtaisena neuvonantajana vuonna 2011 kun hän voitti mestaruuden. Lisäksi tiimissä on mukana Sansegon valmennustallin ravintoasiantuntija Kaisa Jakobsen. Jälkimmäinen on suomalainen huipputriathlonisti, joka on suorittanut Hawajin Ironman -kisan kolme kertaa, ollen aina 10 parhaan joukossa omassa ikäryhmässään. Kaisa on
myös toiminut Craig Alexanderin henkilökohtaisena ravintoasiantuntijana kun tämä voitti maailman mestaruuden 2011. Kaisa tietää lajin ja urheilun kasvun mahdollisuudet ja potentiaalin Suomessa, tämä on suuri
bonus minulle ja olen siitä suuresti kiitollinen.

kaisa sansego kona web
(copy right)

– Tämä on ainutlaatuinen elämänmatka elämässäni; saan tietoa maailman huipulta ja pääsen harjoittelemaan ammattimaisesti. Sansego tiimissä on suurta voimaa ja antaa minulle mahdollisuuksia mennä lajissa eteenpäin, sekä mikä parasta voimme viedä lajia paljon eteenpäin yhdessä Suomessa.

Tämä Ironman KONA2015 -kisaprojekti ei ole minulle vain kisa, vaan osa elämäntarinaani ja unelmaani. Haluan inspiroida ihmisiä uskomaan omiin unelmiinsa, toteuttaa omia unelmiani sekä rikkoa rajojani. Uskon että
urheilu tulee olemaan minulle suuri voimavara tulevaisuudessa mitä hyvän tekemiseen ja muiden auttamiseen tulee. Haluan tehdä sitä mitä rakastan koko sydämestäni, haaveenani on jättää maailmaan omanlaiseni positiivinen jälki.

crowie &amp_ frank kona bike
(copy right)

Triathlon pelasti elämän

– Vuosia sitten traumaattisesta lapsen menetyksestä tuli elämäni suurin voimanlähteeni. Viime kesänä 2014 elin vaikeaa aikaa elämässäni, olin menettänyt kaiken. Triathlon tuli mukaan ja laji antoi minulle voimaa ja
uskoa vaikeiden asioiden kohtaamiseen, niistä yli pääsemiseen sekä elämässäni eteenpäin menemiseen. Näen tämän kisaprojektin symbolina elämänvoimalle, sillä paljon on kiinni uskosta ja unelmista meidän kaikkien kohdalla, ja nimenomaan tähän Ironman – eräänlainen ultimaattinen sietokykytesti – mielestäni perustuu.

You Can Do It - The Kona Project(6)

Uskon, että mitään ei ole mahdotonta toteuttaa, jos sydän on mukana. Tiedän että olen amatööri ja aloittelija lajissa, mutta saamalla samaa harjoittelua ja apua kuin ammattilaisetkin tämä on mahdollista. Toiveeni
onkin saada projektiin mukaan urheilua tukevia yrityssponsoreita, sillä tukijoita tarvitaan kun harjoitellaan ammattimaisesti ja määrätietoisesti. Tavoitteeni on lunastaa paikka Hawaijin Ironman MM-kisoihin elokuun alussa olevassa Hollanin Ironman -kisassa.

-Yrittäminen on arvokasta, se vie minua eteenpäin ja opettaa samalla elämään elämääni sen täydessä merkityksessä, haluan olla parasta itseäni. Elämänmatkani on nyt virallisesti käynnistetty ja olen päättänyt tehdä mahdottomasta tavoitteesta mahdollista, jos onnistuin muuttamaan lakia lapsen oikeuksien puolesta, on tämäkin mahdollista.

Olen niin innostunut tästä kaikesta, tämä on suuri asia elämälleni ja toivon matkallani innostavani muita seuraamaan omia unelmia ja tekemään niistä totta. Rakastan lajia ja annan sille nyt kaikkeni and yes we are going max this year!

Triathlon ja treeni terveisin,
Ironmikael

 • Kuka on Mikael Jämsänen:
 • 37 -vuotias ex-Blues liigakiekkoilija
 • Lasten Oikeuksien Tuki ry perustaja
 • Amatööri triathlon-urheilija, kesä 2014
 • Ironman -kilpailu, Meksiko marraskuu 2014
 • Toteutti ja vaikutti merkittävästi isyyslakiuudistukseen (hyväksyttiin
  eduskunnassa 15.12.2014.)
 • Mikaelin kisaprojektia ja blogia voit seurata osoitteessa
  www.mikaeljamsanen.com

Kona Hawaiji Ironman

 • Lokakuussa järjestettävä Ironman-maailmanmestaruuskisat. Hawaijille pääsee
  sijoittumalla korkealle vuoden aikana järjestettävissä Ironman
  –kisoissa.
 • Tunnetuimpia suomalaisia Ironman-kilpailijoita on mm. Pauli Kiuru, joka
  sijoittui vuonna 1992 Hawaijin Ironman -kisassa toiseksi.
 • Kisaa pidetään yhtenä maailman kovimmista urheilusuoritustapahtumista
  maailmassa.

Sansego -triathlon huippu-urheilun valmennustalli

 • Perustaja viisinkertainen triathlonin maailmanmestari Craig Alexander.
 • Triathlon-huippuvalmentajia ympäri maailmaa.
 • Valmennusta amatööri- ja ammattitriathlon-urheilijoille.
 • Huippu-urheilun ravintoasiantuntemusta.
 • triathlon-harjoitusleirejä ympäri maailmaa.
 • Lisätietoa www.sansego.co tai www.nextlevelcamp.com