Intohimoa, itsensä voittamista – SE suuri Unelma. Lupaukseni kuuluu,
3.8 km uintia, 180km pyörää, 42.2km juoksua Lasten oikeuksien ja nuorten tulevaisuuden puolesta!

Kevät 2014 oli vaikeaa aikaa elämässäni, oli todella vaikea nukkua ja olin menettänyt lähes kaiken. Rohkeus oli antanut kovan opetuksen ja sillä oli nyt hintansa. Joskus elämän valinnat ja päätökset ovat olleet vääriä ja epäonnistut, näin kävi minulle. Kaikesta pitää oppia ja jokainen tekee virheitä, nyt minun täytyi ottaa raskaat iskut vastaan, sekä noustava ylös ja jatkettava matkaa. SE uusi suunta, voittaa itseni ja mentävä eteenpäin. Mikä olisi parempi vaihtoehto ja tavoite elämän kriisin keskellä kuin IRONMAN. Triathlon harjoittelu ja maailma antoi minulle uuden mahdollisuuden rakentaa elämääni urheilun kautta. Halusin vahvistaa elämäntaitojani, henkisiä vahvuuksia ja voimavaroja että pääsisin elämässäni eteenpäin.

Vuosien aikana olen löytänyt uuden suunnan kun taistelut ovat olleet suurimmat. Tunsin että tämä on minun mahdollisuuteni. En epäröinyt hetkeäkään tarttua omaan suureen haasteeseeni, elämä oli pelissä ja halusin voittaa sen takaisin, oli vain yksi suunta – ylöspäin! Mutta kovat oli panokset ja riskit suuret, kuukausia olin joutunut käsittelemään piinaavia asioita sisälläni jotka henkisesti romuttavat ja lamaannuttavat pahimmillaan kaiken elämänilon jos annat sen tapahtua. Helppoa olisi ollut luovuttaa, mutta minä valitsin toisen vaihtoehdon. Päätin taistella itseäni vastaan ja voittaa, tämä on elämän suurimmista ja vaikeimmista haasteista kenelle tahansa. Nyt elämä löi todella kovaa. Elämänvoimaa sain paljon vahvoista unelmointitaidoistani ja lopulta Triathlon antoi minulle suunnan, ilon ja intohimon jatkaa elämänpolkuani. SE toivon kipinä paremmasta huomisesta oli syttynyt sisälläni.

Kesän harjoittelut ja kisat tein painajaismaisessa ympäristössä, unta ei juuri olleenkaan ja elämäilo oli löydettävä ja kaivettava kaikesta pienestä, harjoittelusta ja kisaamisesta. Elämänvoima ja intohimo oli valtava. Halusin aina ajattella kaikesta positiivisesti ja usein mietinkin että kun olen kokenut kaiken tämän vuosien aikana, en voi enkä saa menettää toivoani tulla paremmaksi. Tämä piti minut liikkeessä ja olin valmis tekemään kaiken edelleen niin kuin ennenkin mistään tinkimättä.

Kesän jälkeen odotin IRONMAN Lake Tahoe -kisaa enemmän kuin mitään muuta. Halusin niin paljon olla lähtöviivalla vedessä ja päästää irti sen surun, tuskan ja kivun sisältäni ulos. Olin valmistautunut että annan kisassa kaiken, jotta voisin kääntää kaikki vaikeat asiat positiiviseksi energiaksi jälleen kerran. Syksy oli ollut armotonta treeniä, enkä edes tiennyt pääsenkö kisaamaan, mutta luotin elämään. Välillä ei tehnyt mieli ollenkaan treenata, mutta pakotin itseni sinne koska se oli ainoa tie. Lopulta elämä antoi minulle mahdollisuuden ja pääsin matkaan, josta olen suuresti kiitollinen monille ihmisille ja ystävälleni. Olin niin innoissani kaikesta, koska halusin rikkoa rajojani, sekä toteuttaa elämäntarkoitustani sen täydessä merkityksessä.

Vihdoinkin lähdin reissuun ja Lake Tahoelle saavuin yli 40h matkustuksen jälkeen lentäen ja autolla ajaen 800km 10h aikaerolla. Yhden yön nukuin autossa, koska minun piti säästää rahoja. Helppoa matka ei ollut, mutta mikään asia ei sammuttanut nälkää ja intohimoani kisata. Löysin hotellin ja sain nukuttua pari yötä hyvin ennen starttia. Herätys kisa-aamuna 04.00, kroppa täynnä virtaa ja hehkua, nyt mennään loppuun asti tänään. Juoksin lähtöalueelle ja tein viimeiset tarkistukset että kaikki oli kunnossa. Tatuointi merkkaukset ja numerot kroppaa, sitten voimaa puhkuen järveen lämmittelemään. Kunnes urheilijan pahin pelko toteutui, SE unelma mureni hetkessä. Vain 15 minuuttia ennen starttia kun olin nousemassa ylös järvestä tuli kuulutus, kisa on peruttu.

En aluksi uskonut asiaa, pettymys ja suru valtasi mieleni, murenin kyyneliin. Tunnetta on vaikea kuvailla, mutta se oli jotain mitä en ollut aikaisemmin koskaan kokenut. Olin antanut kaiken tälle kisalle fyysisesti, henkisesti kuin taloudellisesti että onnistuisin. Urheilija valmistautuu tälläiseen Ironman -kisaan normaalisti vuoden, että olisi valmis yhteen maailman vaativimpaan kisaan. Nyt jäin vain istumaan järven rannalle, en tiennyt mitä ajatella, suuren unelman toteuttaminen oli poissa ja henkisesti olin lyöty. Mieleni valtasi suuri pelko etten pääsisi enään kisaamaan Ironman –kisaa tänä vuonna, kisan jonka tarkoitus oli antaa minulle voimia ja vahvuuksia mennä eteenpäin. Jostain oli löydettävä voimavaroja kasvaa ja yritettävä uudelleen. Uskoani koeteltiin ja mitattiin jälleen suurella voimalla.

Mikael istuu

Tämän Soturin sydämen hiljaisuudessa on ollut kuitenkin järjestys, joka ohjaaa minua unelmoimaan ja uskomaan omiin kykyihini onnistua, tapahtui elämässä sitten mitä tahansa. Mitä enemmän unelmoin sitä enemmän näin uuden suunnan kisalleni. Minun oli tehtävä uusi suunnitelma joka ei ollut helppoa, mutta se oli mahdollista. Päätin että kisaan tänä vuonna ja se toteutuu varmasti. En tiennyt vielä miten sen tulen tekemään, mutta luotin elämään. Näen että elämässä se kuka on valmis menemään ja tekemään, eikä luovuta koskaan voi lopulta saada selville miten pitkälle voi todella päästä ja sinne olen matkalla elämässäni.

Tieni on ollut kivien viitoittama, mutta uskoani ei kuitenkaan ole horjutettu eikä tahtoani ole taitettu. Kaiken harjoittelun ja piinaavan vuoden jälkeen olen nyt matkalla IRONMAN Cozumeliin Mexicoon, jota kutsun nimellä Hunger In Paradise. Näen että se on nyt todella sitä, elämän nälkää löytyy enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Olen selvinnyt vuodesta voittajana, olen ollut niin lähellä reunaa josta moni ei ole selvinnyt ja siitä olen suuresti itselleni kiitollinen. Elämässä eteenpäin meneminen lähtee sisältä sydämestä, pitää olla sinnikyyttää yrittää, eikä koskaan saa luovuttaa.

commit to tri

Matka sisimpään ja omien rajojeni rikkomiseen on nyt hyvin lähellä. Harjoittelu on mennyt hyvin vaikka ei täydellisesti näissä olosuhteissa, mutta aina teen parhaani ja annan kaikkeni. Kun soturi ryhtyy johonkin, se menee loppuun saakka. Olen sydämestäni kiitollinen yhteistyökumppaneilleni jotka näkevät voimavarani ja mahdollisuuteni tehdä hyvää tulevaisuudessa. Haluan inspiroida ja motivoida ihmisiä uskomaan omiin unelmiinsa ja kykyihinsä, oli ne muiden mielestä miten mahdottomia tahansa. Tämä matka on ollut äärettömän pitkä, treenit ovat vieneet paljon voimia mutta samalla antaneet paljon voimaa ja energiaa paremmasta huomisesta. Nyt tiedätte että tämä ei ole minulle vain pelkkä kisa, vaan se on paljon enemmän.

Haluan nauttia kaikesta pienestä ja rakastaa elämää, sekä sen tuomia haasteita vaikka välillä joutuisinkin tanssimaan sateessa. Olen vuosien aikana ymmärtänyt että haasteiden tehtävänä on opettaa ja antaa voimaa yrittää uudestaan. Nyt voit seurata matkaani videoblogissani jota tulen tekemään jatkossa päivittäin. Haluan jakaa ja kertoa ajatuksiani ja tuntemuksiani kohti ultimaattista elämäntestiä, jonka tavoitteena ei pelkästään ole maaliin pääsy, vaan itsensä voittaminen ja uskominen.

Nämä vuodet ovat jättäneet jälkensä ja kannan sisälläni monien taisteluiden jättämiä arpia. Haluan kuitenkin vanhana olla se joka kertoo tarinoita elämästä ja sen suuresta seikkailusta, on vain uskallettava heittäytyä elämälle ja seurattava rohkeasti omaa kohtaloa. Uskon että kaikella on tarkoitus elämässä ja Ironman on minun matkani vielä paremmalle tulevaisuudelle. Luotan edelleen, SE suuri palkinto odottaa elämässäni.

life without a limits

Usko unelmaasi, se on elämänvoimasi!

Work through, drive forward, keep going with love!

IronMikael Jämsänen
Triathlete Sponsored by Myprotein

Follow me:
Facebook https://www.facebook.com/mikaeljamsanen
Twitter:https://twitter.com/Jamsanen
Instagram:http://instagram.com/mikaeljamsanen
YouTube: https://www.youtube.com/user/MikaelJamsanenDream
www.mikaeljamsanen.com