Huikeeta, nyt ollaan matkalla kohti elämäni ensimmäistä puolitriathlon kilpailua. Edessä on siis 1,9km uintia, 90km pyöräilyä ja 21.1 km juoksua. Autosta välitän näin iloiset terveiset kaikille, fiilis on mahtavin ja tätä olen odottanut. Levänneenä ja kaikki akut ladattuna olen valmis kohtaamaan suuren matkan ja haasteen. Odotan vain sitä tunnetta ja sisäistä voimaa kun laitan märkäpuvun päälle ja lasit silmille, katson järvelle ja hiljennyt, kiitän kaikkea elämässäni ja matka voi alkaa. Toiset käyttävät pelkoa jarruna, minä olen aina  pyrkinyt käyttämään sitä moottorina elämäni matkalla. Tämä on neljäs triathlon kisani reiluun kuukauteen ja välissä on painettu treeniä suurella sydämellä nuorten puolesta. Juhlapäivä odottaa ja suuri sellainen, jännitystä on ilmassa ja itsensä voittaminen on taas tavoitteena. Tätä kisaa varten on tehty valmisteluja lyhyistä sprinteistä ja olympia matkoista onnistuneesti. Kisat ovat menneet hyvin ja eteenpäin on menty lajissa isojakin harppauksia, tiedän olevani valmiina tähän kisaan. Tämä kisa on osa sisäistä matkaani kohti suurten unelmien

Viime viikonloppuna oli Lahden Royal-Pyöräily 130km ja lähdin tekemään hyvää valmistavaa pyörätreeniä, testiä missä mennään kovassa vauhdissa. Ystäväni yllytti ennen lähtöä että mennään 35 keskarin ryhmään, jos ei maistu niin otetaan askel taakse ja tiputetaan vauhtia. Alku oli tiukkaa ja mentiin jopa 38 keskinopeutta ensimmäiset kympit ja parhaimmillaan kaverin kello näytti että mentiin 68km/h jotain mäkeä alas ryhmässä. Ajatus tästä pitkästä matkasta rupesi tuntumaan hurjalta, että miten tästä selvitään maaliin asti kun otetaan ihan realiteetit huomioon että minulla on ollut kisapyörä vasta reilut 6 viikkoa alla, eikä pyörätreeniä ole kerennyt liika tekemään. Rohkeasti matkaan ja katotaan mihin jalat ja kunto kestää oli päämäärä josta en halunnut luopua. Kehitystä ei tule ellei ole valmis menemään mukavuusalueen ulkopuolelle, rajoja täytyy rikkoa. Matka taittui hyvin, mentiin hyvää vauhtia ja kokemus ryhmässä polkemisesta innosti suuresti. Matkassa oli erittäin mukava jutella sillä meillä oli upea aurinkoinen päivä menossa. Tankkaukseen olin ottanut Myproteinin energiageelejä taskuun ja proteiinipatukkaa. Niitä otin matkalla aina sopivien välein, sillä kaikki oli taas uutta. En tiennyt yhtään miten jalat reagoi tähän vauhtiin ja matkaan yhdessä, voi tapahtua mitä vaan.

Oltiin päästy 80km niin vielä tuntui hyvälle, intoa riitti ja lähdin jopa vetämään porukkaa hyvällä energialla. Ei ole olisi ehkä kannattanut, sillä 110 km kohdalle tuli katkeaminen. Jalat ei yksinkertaisesti enään jaksanut polkea eteenpäin, se raja tuli vastaan ja oma kunto. Jäin ryhmästä yksin polkemaan pitkin tien vartta. Siinä oli kestämistä, järkyttävä vastatuuli eikä ketään missään. Uskoa ja tahtoa kuitenkin löyty ja maalin oli päästävä keinolla millä hyvänsä. Viimeiset 20km oli kovaa taistelua, mutta opettavaista ja ajattelin vain että tämä on hyvää treeniä Ironman –kisaan. Siellä näitä kilometrejä on edessä ja nyt pitää saada kilometrejä alle vain hyvällä sykkeellä. Loppujen lopuksi aika oli 3h ja 55min, olin voittanut itseni jälleen. Huikea tunne tehdä suuri ja iso suoritus, tämä antaisi hyvä eväät Joroisille.

Nimetön (33)

 

Ironman –kisaani tuli muutos ja olen matkalla nyt kohti Californian Lake Tahoe Ironman –kisaa. Haluan toteuttaa matkallani lisää hyväntekeväisyyttä ja auttamista. Tulen keräämään varainkeruuna Ironman Foundationin kautta varoja USA:ssa Los Angelesissa asuvien lasten auttamiseen ja antaa heille mahdollisuus hyvään elämään, tästä olen kovin kiitolllinen. On suuri asia tehdä hyvää ja auttaa matkallani muita, tämä tuo lisä motivaatiota harjoitteluun, sillä tavoite on kerätä paljon rahaa heidänkin auttamiseen USA:ssa. Tätä matkaa varten olen aloittanut kontaktoimaan ihmisiä auttaamaan, kaikesta on apua ja jos sinulla tuttuja niin otathan yhteyttä.

Tähän matkaan tarvitsen myös lisää sponsoreita jotka ovat tukemassa matkaani lasten auttamiseen. Pienellä panoksella voit olla mukana auttamassa, joten otathan rohkeasti yritys yhteyttä ja ole mukana tekemässä hyvää niin saat näkyvyyttä kisa-asuun ja videoilleni. Haluan kuvat matkaani ja dokumentoida sen kaikkien nähtäväksi, sekä jakaa intohimoani kaikille ja tuoda esille suurta elämän rohkeutta ja päättäväisyyttä sekä inspiroida ihmisiä uskomaan omiin unelmiinsa, oli ne muiden mielestä miten mahdottomia tahansa.

Ironman-projektini toimii kaikille ihmisille symbolina elämänvoimalle, vaikeidenkin asioiden kohtaamiselle ja rohkeudelle niiden ylitsepääsemiseksi. Paljon on kiinni uskosta ja unelmista meidän kaikkien kohdalla, ja nimenomaan tähän Ironman, eräänlainen ultimaattinen sietokykytesti perustuu. Lake Tahoe on yksi maailman haasteellisimmista paikoista toteuttaa Ironman juuri olosuhteiden ja todella jyrkän vuoriston ansioista, huikea matka siis tiedossa ja tästä olen kiitollinen. Aina pitää yrittää, eikä koskaan saa luovuttaa omista unelmis

Nimetön (34)

 

Pian ollaan Joroisilla ja pidetään huikea viikonloppu mahtavien ihmisten kanssa. Muistathan että voit olla mukana kampanjassani Suomessa asuvien lasten auttamiseen ja elämäntaidot kouluun –projektissa. Uutena projektiin mukaan lähtijöitä on Vuoden 2013 liikuntatuote Selätin ja Suomen tietoliikenne Oy, kiitollinen heille suuresti nuorten puolesta, jotka haluavat sen myös projektille käytännössä osoittaa.

Tsemppiä kaikille tulevaan viikonloppuun, olette sankareita kaikki ja itsensä voittajia. Muistakaa nauttia matkasta ja fiiliksestä, SE on JUHLAPÄIVÄ NY 🙂

Treeniterveisin,

Mikael

Hope And Possibility

Work through, drive forward, keep going with love <3

Kiitos, Hyviätekoja.fi, Finntriathlon, Velo & Oxygen, Mass & My Protein, Triforfun, SUH, Tori.fi, Selätin