Takana on ollut jo useampi viikko hyvää treeniä ja muutama kisankin on takana. Tämä laji antaa koko ajan enemmän tunnetta ja sisältöä, jota kutsun tällä hetkellä elämäkseni. Järvessä, pyörässä ja juoksussa olen viettänyt paljon aikaa. Haluan nauttia kaikesta siitä mitä laji tarjoaa elämälleni.

Nyt vuorossa oli Finntriathlon Vierumäki jossa matkat olivat 950m uintia, 46km pyörää ja 10.5km juoksua. Hieman eri tavalla toteutettu perusmatka, jossa pyöräilyosuus oli pidempi ja uinti lyhyempi.

Vierumäelle lähdin haasteellisista olosuhteista, olen useasti puhunut kuinka tämä triathlon on minulle pelastus, se elämänvoima ja matka kohti omien unelmien toteutumista. Kannan tällä hetkellä suurta taakkaa selässäni ja jo vuosia kestävää suurta surua sisälläni, kovat paineet selviytyä elämästä ja päivästä tekevät matkastani vieläkin suuremman, rankemman ja tärkeämmän minulle itselleni.

Uskoisitko jos kertoisin että voitan joka aamu silmäni auki ja taistelen elämästäni, uskoani ei lannisteta eikä tahtoani taiteta. Näen triathlonin antavan voimaa, uskoa ja tahtoa. Tämä on matka minun hyvälle elämälleni ja tulevaisuudelleni. Eteenpäin pitää aina mennä, katse tulevaisuuteen. Minulla on unelma, enkä halua salata sitä keneltäkään. Tilanne on vaikea, vuosien vapaaehtoistyö ja unelmaansa uskominen tekee tehtävänsä. Olen valinnut rohkean tien toteuttaessani työtä lasten oikeuksien ja nuorten auttamisen puolesta. Teen työtä jota rakastan, sillä on merkitystä kaikkien lasten elämään ja tulevaisuuteen, siitä en vain saa palkkaa. Näen kuitenkin että rikkaus on elämässä, ei rahassa.

Joskus kuitenkin tulee hetkiä että pitää pyytää apua ja neuvoa kohti elämän valoa, sekin on rohkeutta. Päätin mennä kisaa edeltävänä päivänä kirkkoon juttelemaan. Ystävällinen naishenkilö otti vastaan ja kerroin tilanteestani. Hän totesikin että tilanne minulla on taloudellisesti huono ja erittäin vaikea. Kerroin että minulla on kuitenkin monta asiaa hyvin elämässäni, joista olen kiitollinen. Terveyteni on kunnossa, minulla on intohimoa elämään ja sydän on vahva, unelma pitää minut hengissä, olen matkallani ja luotan elämään. Ystävällinen nainen päätti rukoilla puolestani ja toivotti hyvää matkaa, kyyneleet silmissä hiljennyin. Lopuksi sanoin hänelle, ettei ole hätää minulla on huomenna triathlon –kisa Vierumäellä. Hän hymyily ja mainitsi rohkeudestani löytää tietä hyvien ja oikeiden asioiden kautta sisältöä elämääni. Useat ovat minun tilanteessani luovuttaneet, eivätkä ole koskaan löytäneet takaisin ja he ovat voineet menettäneet uskonsa. Minulla on uskoa elämään, se on vahva. Hyviä asioita tapahtuu ja ihmeitäkin kun niihin uskoo, palkinto odottaa tulevaisuudessa, luotan siihen. Kiitin ystävällisesti hetkeä ja hänen avustansa sekä ajasta, ne pienet asiat ovat elämässä suuria, tämä oli yksi niistä.

Lauantaiaamu ja lähtö kisapaikalle, on uusi päivä ja juhlapäivä. Tämä on päivä jolloin voin taas iloita ja nauttia kaikesta, on isoa juhlaa ja itsensä voittamista yhdessä muiden sankareiden kanssa. Kisat ovat aina minulle matka vieläkin suurempien henkisten voimavarojen löytämiselle. On parasta kannustaa muita voittamaan itsensä, sillä maaliin päässyt jokainen kisaaja on aina omalla upealla tavalla oman elämänsä sankari, mitali jokaiselle aina.

Nimetön (12)

Tavarat paikalleen, viritykset kuntoon ja tsekkaus että kaikki on kunnossa, tämä mies on valmis jälleen voittamaan itsensä. Elämäntilanteestani johtuen, olen pilkkonut jokaisen lajin pieneksi elämän matkaksi. En ajattele muita kilpailun aikana, vaan kuuntelen itseäni. Lajin aikana voin sisäisesti löytää ja etsiä niitä vahvuuksia joita tarvitsen elämässäni. Pääsen kilpailun aikana ajattelemaan sitä tunnetta joka vie minua eteenpäin, koitan saada hehkua ja intohimoa suuremmaksi elämässäni. Sitä elämä on, rakastaa kaikkea mitä se tarjoaa, ottaa vastaan aina kaikki haasteet mahdollisuutena muuttaa itseään paremmaksi. Nyt olen kiitollinen että olen saanut mahdollisuuden olla mukana ja oppia nauttimaan lajista sekä sen positiivisesta vaikutuksesta omalle elämälleni. Ehkä tämä suuri matka kohti Ironman –kisaa auttaa tulevaisuudessa uskomaan muita omiin unelmiinsa, oli ne muiden mielestä miten mahdottomia tahansa.

Matkaan rantaan, startti on lähellä. Meitä on kisaamassa noin 200 rohkeaa sankaria, jotka haluavat voittaa itsensä ja saada iloa elämään. Nyt on suurta juhlapäivän tunnetta ilmassa, itse Pääministerikin on saapunut kisailemaan yhteiselle matkalle, pienet kannustukset ja tsempit siinä, Let´s GO!! Laitan märkäpuvun päälle ja lyhyt lämmittely ennen starttia. Uimalasit silmille ja matka voi alkaa, tästä hetkestä otetaan voimaa.

Nimetön (13)

Startti on iso, kaikki lähtevät yhtä aikaan ja meininki on vedessä sen mukaista. Matka ensimmäiselle poijulle on suhteellisen sekaista, eikä omalle paikalle ole juurikaan tilaa. Koitan rauhassa vetää omia vetojani eteenpäin ja keskittyä hyvään uintiin. Minulla ei ole kiire ajattelen, olen täällä itseäni varten ja hetkessä olenkin omassa maailmassani uimassa, aurinko paistaa ja on aihetta vain iloon. Hyvä matka, minun lopullinen aika uinnille oli 17min 48 sekuntia.

Rennosti otetaan suunta kohti ensimmäistä vaihtoaluetta.

Vierumäellä on jyrkkä mäki ja siinä mentiin reippaasti kävellen tai juosten. Hyvällä sykkeellä kohti pyöriä, jotenkin on edelleen märkäpuvun kanssa haastetta saada se pois päältä, mutta siinäkin kehittyy varmasti ajan kanssa. Nyt olin unohtanut kotiin numerolappu kiinnikkeen joten kylmillä sormilla kuminauhan solmiminen tuotti pieniä haasteita. Onneksi kaikki onnistui kuitenkin kohtuullisesti ja pääsin matkaan.

Kilpareitti oli yhteensä 46km joka koostui neljästä kierroksesta. Pyörä on minulle vahvuus, sitä lähtee aina kyllä innokkaana polkemaan eteenpäin. Kaikki vauhti, kannustus ja yksin meneminen reitillä antavat elämään nyt iloa ja voimaa. Matkalla pyöräilyssä mietin paljon elämää, etsin vastauksia ja vahvuuksiani. Jokaisella on sisällä vahvuuksia omalle elämälle, jotka odottavat meitä. Ne täytyy löytää ja kaivaa esiin sieltä. En koskaan epäröi uskoa itseeni vaikeuksien keskellä, muistelen aina niitä vahvuuksia ja voimavaroja jotka kumpusivat vaikeuksieni keskellä, ne ovat aina todiste minulle voimastani mennä eteenpäin.

Matka meni hyvin, sain vedettyä oman suorituksen tasapainoisesti läpi. Pyörä meni niinkin hyvin että lähdin innokkaana vetämään vielä viidettäkin kierrosta. Hetken pyöräilyn jälkeen tajusin asian ja vedin käännöksen ympäri ja täysillä takaisin, olin niin omissa ajatuksissani taas ollut koko pyöräilyn että jatkoin vain matkaani. Innostunut on aina onnistunut vai miten se meni J Kokonaisaika pyöräilylle tuli reilun 5 minuutin seikkailun jälkeen 1h 23 minuuttia ja 12 sekuntia. Saavuin vaihtopaikalle ja lenkkarit jalkaan.

Juoksu ei alkanut kovinkaan hyvin, pientä krappia alavatsassa ja hengitystä vaikeutti, ilmeisesti vajetta nesteissä ja energiassa. Ensimmäiset 3km meni taistellen ja alussa ottamani geeli antoi kuitenkin pikku hiljaa energiaa matkalleni. Sitten alkoi helpottamaan, pääsin kiinni juoksuun paremmin ja koko kroppa rupesi toimimaan. Sain viimeiset 7km juosta innostuneena, jälleen yksi tärkeä matka elämässäni oli kohta maalisuoralla. Se on iso tunne, kun sydän hakkaa ja kroppaa on kovilla. Uskon että tästä hetkestä meistä jokainen voi saada ja löytää niitä vahvoja elämäntaitoja, jotka vievät eteenpäin elämässä ja triathlonissa. Näen jo maalisuoran, loppurutistus ja kaikki on annettu. Olen voittanut itseni ja olen askeleen lähempänä unelmaani.

Järjestely olivat hoidettu upeasti, paikka oli loistava kisaamiselle. Puitteet ovat upeat ja ihmiset ovat parasta jotka tätä tekevät. Ilo on olla mukana, upeita ihmisiä, suuria tunteita, joten kiitos kaikille jotka olitte mukana kilpailussa. Lopuksi haluan sanoa, että muista aina, että olet oman elämäsi sankari. Tee siitä rohkeasti itsesi näköinen, usko itseesi vaikeuksien keskellä ja heittäydy elämälle ja sen matkalle, nauti ja ole kiitollinen kaikesta.

Olen suuresti kiitollinen kaikille yhteistyökumppaneille ja upeille ihmisille jotka tekevät matkani mahdolliseksi ja ovat mukana tukemassa Team #Elämäntaidotkouluun -projektia eteenpäin kaikkien nuorten auttamiseksi Suomessa. Seuraavaksi edessä on suuri koitos, se legendaarinen Joroisten kilpailu ja elämäni ensimmäinen poulitriahlon edessä. Hyvää treeniä alle ja valmistautuminen on jo alkanut, haastetta on silloin ilmassa jota odotan innolla.

Hope And Possibility

Work through, drive forward, keep going with love <3

Kiitos, Hyviätekoja.fi, Finntriathlon, Velo & Oxygen, Mass & My Protein, Triforfun, SUH, Tori.fi