Iso haaste on nyt heitetty nuorten puolesta, Martina Aitolehti ja Mikael Jämsänen osallistuvat kesällä Finntriathlon kisoihin Suomessa.
– Viemme yhdessä kovan urheilun kautta yhteiskunnallisesti tärkeää kaikille Suomen nuorille tarkoitettua Elämäntaidot kouluun -projektia
eteenpäin nuorten auttamiseksi. On erityisen tärkeää jakaa tietoa ja kertoa hankkeesta mahdollisimman monelle, tulevaisuus on nuorissa,
elokuussa Tahko Triathloniin tähtäävä Martina Aitolehti kertoo.

 

Hanke on Lasten oikeuksien tuki ry:n koordinoima uusi nuorten ennaltaehkäisevään hyvinvointiin pyrkivä yhteiskuntavastuuhanke.
Sen tarkoituksena on tuoda tärkeiden elämäntaitojen, kuten henkilökohtaisten vahvuuksien ja hyvien ihmissuhdetaitojen opiskelu yläkouluikäisille. Elämäntaidot opintokokonaisuudesta ja nuorten elämäntaidon valmentajien ammattiosaamisesta vastaavat Lasten Oikeuksien Tuki ry:n yhteistyökumppanit Elämäntaidon Valmennusakatemia ja Urataival.

 

Elämäntaitoja joita yläkouluihin kampanjalla halutaan viedä ovat:
Onnellisuustaidot – Vahvuustaidot – Ihmissuhdetaidot – Ystävyystaidot – Tunnetaidot – Ajattelutaidot – Hyvinvointitaidot – Läsnäolotaidot – Unelmointitaidot – Työelämätaidot.

 

Järjestön suuri unelma on saavuttaa 250 000 nuorta seuraavan 5 vuoden aikana. Elämäntaidot ovat ennen kaikkea ennaltaehkäiseviä mielenterveystaitoja, tärkeitä ihmissuhdetaitoja
sekä hyvän ja onnellisen elämän mahdollistavia kansalaistaitoja,jolla ennaltaehkäistään nuorten syrjäytymistä, pahoinvointia ja yksinäisyyttä.

 

Triahtlon projekti on nyt virallisesti käynnistetty ja lupauksemme kuuluu: tästä päivästä lähtien omistamme jokaisen juoksuaskeleen, jokaisen polkaisun, jokaisen uintivedon, jokaisen treenikisan ja joka ikisen hikipisaran lasten oikeuksille, Suomen nuorille ja heidän tulevaisuudelleen. Toiveemme on, että tämä yhteinen projekti nuorten hyvinvoinnista tulee muuttamaan mahdollisimman monen nuoren elämän entistä paremmaksi.

 

Haastammekin nyt kaikki yritykset ja yksityishenkilöt mukaan talkoisiin rakentamaan onnellisempaa ja hyvinvoivaa Suomea kaikille nuorille. 25 € arvoisella lahjoituksella 1 nuori saa ryhmässä 4 x 90 min opintokokonaisuuden yläkoulussa, jonka elämäntaidot oppituntien tavoitteena on antaa nuorelle käsitys siitä, mitkä tutkitut ja toimivat taidot auttavat elämässä kohti onnellisuutta ja hyvää elämää.

 

– Nyt on mahdollisuus auttaa! Jokainen nuori on tärkeä ja arvokas, ja hänellä on tulevaisuus. SINÄ voit auttaa ja ME voimme yhdessä auttaa, kertoo projektia vetävä Espanjan Ironmantriathlon -kisaan tähtävää Mikael Jämsänen.

 

 

Lasten Oikeuksien Tuki ry kotisivuilta:
http://lastenoikeuksientuki.fi/content/fi/1/1240/El%E4m%E4ntaidot%20kouluun.html

Kuva Nadi Hammouda
Meikki Senay Coco
Vaatteet Casall

Lue koko juttu linkistä Iltalehdessä:
http://www.iltalehti.fi/viihde/2014052218332054_vi.shtml